Mistrovství Pardubického kraje - silnice

20.05.2014 07:59

Začátek května je vždy vymezen pro krajská mistrovství na silnici. Letos tomu nebylo jinak, ve čtvrtek 8.5 jsme se zúčastnili časovky do vrchu ve Vrchlabí. V kadetech zvítězil Filip Stehno z Jaroslav Kulhavy Cycling Teamu. Bronzovou příčku obsadil náš závodník Hynek Tláskal, za ním dojel několik vteřin náš odchovanec Martin Bartoš, startující za Jaroslav Kulhavy Cycling Team.

V juniorech jel perfektně Vojta Mikulecký, stal se přeborníkem Pardubického kraje. Pouhých 9 sekund za Vojtou dojel benjamínek našeho týmu, Lukáš Bělohlávek, který podal velmi dobrý výkon. Jarda Víšek taky nejel špatně, ten skončil hned za Lukášem s časem o půl minuty horším.

V neděli 11.5 byl na pořadu silniční závod v Hlinsku. Za chladného počasí se sešlo docela slušné startovní pole. V žácích na druhém místě dojel Marian Lechnýř, pátý byl ,,kocour“ Míla Krýda.

Kadetů na startu moc nebylo, přesto se dalo na co dívat. Pěkný závod odjel Martin Bartoš, který o pár centimetrů prohrál spurt o první místo. Kousek za ním dojel třetí Hynek Tláskal a potom čtvrtý Filip Stehno.

V juniorech zajel perfektně Vojta Mikulecký, jenž v konkurencí i několika reprezentantů dojel na druhém místě. Závod juniorů se jel společně s kat.mužů, Vojta dojel celkově šestý. Radim Matějka a Jarda Víšek jeli na zkušenou a dojeli ve druhé skupině.

Foto zde