Ústecké schody se blíží

22.05.2014 07:56

Ústecké schody se blíží

Po loňské premiéře se už za dva týdny v úterý 3.6.2014 v parku Kociánka uskuteční II. ročník závodu horských kol - Ústecké schody 2014.

Již od 14.00 jsou na programu dětské závody, které jsou zahrnuty do seriálu cyklistických závodů pro žáky základních škol Pardubického kraje, s názvem Hledá se vítěz https://www.hledasevitez.cz/, kdy z každého z celkem devíti nominačních závodů postoupí nejlepší závodníci do finále, které se uskuteční 21. 9. 2014 ve Vysokém Mýtě. Patronem tohoto seriálu je stejně jako loni Jaroslav Kulhavý. Smyslem a hlavním cílem tohoto seriálu je přivézt děti ke sportu, zejména k cyklistice, což se docela daří, loni se závodu v Ústí nad Orlicí zúčastnilo 120 dětí. Novinkou dětských závodů je zařazení kategorií těch nejmenších dětí, předškoláků na kolech a odrážedlech. Všechny dětské kategorie budou jezdit nenáročný okruh bez schodů.

Odpolední program na Kociánce vyvrcholí závodem mužů Elite, s účastí Jaroslava Kulhavého a české špičky MTB ( Pavel Boudný, Jan Hruška a další ), start je naplánován na 17.30. Čtyřicetiminutové kritérium se pojede na zhruba kilometrovém okruhu v centru města, kde nebudou chybět nástrahy v podobě schodů a skoků. Díky schodům, které budou elitní závodníci sjíždět, půjde o atraktivní podívanou. Velkému diváckému zájmu se loni také těšil drop do zahrady u gymnázia. Po vyhlášení výsledků proběhne autogramiáda nejlepších závodníků. „Nenechte si ujít tuto jedinečnou příležitost, vezměte své děti, kola a přijeďte si zazávodit a podívat se, jak to jezdí "profíkům". " zve ředitel závodu Jiří Holubář