ČESKÝ POHÁR MTB

12.08.2015 10:25

Cyklistická sezóna je ve své druhé polovině a můžeme tak zhodnotit vystoupení našich závodníků v Českém poháru horských kol.

Český pohár už zná své celkové vítěze. Výkony závodníků Cyklo klubu Bendl byly poměrně slušné, někomu se dařilo více, někomu méně, ale celkově jsme byli na závodech vidět v dobrém světle. J

V žácích jsme dosáhli nejlepších výsledků. Asi naše největší naděje Patrik Němec potvrdil očekávání které jsme do něj vkládali. Začátek sezóny měl výborný, poté po nemoci šel trochu výsledkově dolů. V červnu si spravil sebevědomí na Letní olympiádě dětí a mládeže, ke získal zlatou medaili. Konec sezóny ho bohužel nepotkal v nejlepší formě, nicméně Patrik má velký potenciál do budoucna.

Výsledky cross country:3,5,2,8,5, MČR 6. CELKOVĚ 5 místo

Sprint: 6,7, MČR 4, CELKOVĚ 8

Nováčkem v týmu byl Lukáš Elčkner. Sezónu začal pěkným 12.místem v Teplicích. Poté se  v dalších závodech o několik příček propadl, ale konec Českého poháru ho potkal ve výborně formě, kdy dojel na mistrovství České republiky na pěkném 9.místě. Celkově Lukáš patří k nadějným závodníkům, určitě má dobrý potenciál a když bude na sobě poctivě pracovat, jistě se dočká pěkných výsledků. Na nováčka velmi pěkné výkony.

Výsledky cross country: 12,14,14,20,10, MČR 9, CELKOVĚ 10 místo

V Českém poháru jsme měli také dva kadety. Celkem dobře si počínal Hynek Tláskal.  Hynek má potenciál, výsledky nebyly nijak špatné, ale pokud zapracuje ještě více na tréninku, může se ještě hodně zlepšit.

Výsledky cross country: 31,19,23,19, MČR 29, CELKOVĚ 28

Druhým kadetem byl Míla Krýda. Svoji výkonnost potvrzoval spíše ve sprintech, kde se mu dařilo. Aby dosahoval podobných výsledků také v cross country, bude potřeba zapracovat více v tréninku a také aby se mu vyhýbaly defekty.

Výsledky cross country:  MČR 34. CELKOVĚ 50 místo

Sprint: 7,9 MČR 8, CELKOVĚ 8

V juniorech jsme měli dva závodníky. Jaroslav Víšek byl bohužel pro zranění od dubna závodů a tréninků neschopen.

Druhým juniorem byl Radim Matějka. Pojetím spíše sprinter se postupně zlepšoval, škoda že už je pohár odjetý, kdy mezi juniory kde už je to opravdu „střelba“ skončil na mistrovství republiky na pěkném 26 místě v cross country a ve sprintu 8.

Výsledky cross country:  MČR 26. CELKOVĚ 44 místo

Sprint: 20,18,11, MČR 8, CELKOVĚ 11

Několika závodu se také zúčastnili Nikola Víšková a Adam Dolejší. Zde nebylo cílem dosáhnout dobrých výsledků, ale získat zkušenosti v těžké konkurenci Českého poháru.